Features

НетМкд е социјална мрежа на која можете да креирате свој профил, да го уредувате додавајќи своја фотографија, да објавувате, да коментирате, да поставувате линкови, да додавате свои пријатели, да испраќате меѓу себе пораки, да споделувате настани, случувања, фотографии… и само Вие одредувате кој ќе ги гледа вашите објави. Има разлика!!!

На НетМкд е овозможено:
• регистрација на корисник со пополнување на формата за регистрација  за што е потребно да ја потврдите         регистрацијата преку мејлот што сте го внеле при регистрацијата
• креирање профил со ваша фотографија и слика на профилот

• уредување на корисничкиот профил со внесување на податоци за вас, приватност
• објавување на статуси, фотографии и креирање албуми, објавување видео линкови и видео клипови
• споделување на објави
• известувања во реално време за активности од други корисници за вашите објави
• приказ на приклучените членови или ваши пријатели
• приказ на други членови на мрежата
• изразување на емоции при објави и допаѓања
• споменување (mention) на други во објавата или коментарот
• креирање на групи кои можат да бидат јавни, приватни или скриени и да поканувате членови
• испраќање приватни пораки
• користење на хаштаг
• известување за роденден на ваши пријатели

Сето ова и повеќе е овозможено на НетМкд како и налик на другите познати социјални мрежи.  Затоа не размислувајте повеќе и создадете ваша приказна на НетМкд.  Се започнува со вас.