Секој од нас има своја приказна, а НетМкд е место каде можете да ја креирате сопствената споделувајќи спомени, настани, фотографии… да споделувате со вашите пријатели, семејството, колеги или со новите пријатели. Покажете им го на луѓето тоа што вие сакате да го знаат за вас. Тоа што е најважно е дека на НетМкд нема досадни реклами и спонзорирани објави.

Слично како и на познатите социјални мрежи, на сајтот можете да креирате свој профил, да го уредувате додавајќи своја фотографија, да објавувате, да коментирате, да поставувате линкови, да додавате свои пријатели, да испраќате меѓу себе пораки, да одредувате кој ќе ги гледа вашите објави и многу повеќе.

На НетМкд е овозможено:
• регистрирање на корисник
• логирање на корисник
• креирање на кориснички профил со фотографија
• уредување на кориснички профил
• најнови објави
• споделување на содржини и објави со разно ниво на приватност
• известување во реално време
• прикажување кој е приклучен
• прикажување на корисници кои можеби ги знаете
• изразување расположение на објавите
• споменување на корисник во објавата
• креирање на отворени, затворени или приватни (скриени)  групи
• испраќање на  GIPHY гифови в окоментарите или пораките
• поставување видео линкови
• изразување преку  реакции на пост како Ми се допаѓа, Смеа, Љубов…
• испраќање на пораки
• објавување на фотографии, креирање на албуми

МОЈ ПАТ! МОИ СОНИШТА! МОЈ ЖИВОТ!

ИЗРАЗИ СЕ НА НетМкд!

ДА БИДЕМЕ ПОВЕЌЕ ПОВРЗАНИ!