Објавување видео содржина на НетМкд

Како една од функционалностите што ги нуди НетМкд покрај линкови од видо содржина  е и објавување на ваши кратки видео содржини. Не е новина на сајтот, но мало потсетување како се користи.

Од полето за објавување на содржини кликнете на  иконите  за фото/видео содржини, а од паѓачкото мени одберете  Video  како што е прикажано на сликите.

За да објавите видео содржина имате две можности: да поставите линк од некоја видео содржина во полето Enter video URL here или да прикачите ваша видео содржина  одбирајќи   Upload,  имајќи во предвид дека максималната големина на видеот да не е повеќе од дозволените 25МБ. Доколку ја изберете опцијата Upload ќе ви се отвори патеката до фолдерот каде се наоѓа видеото кое сакате да го објавите.

Откако видеото е прикачено следно е  да внесете  наслов на видеото  и на копчето  Post видеото ќе биде  поставено на вашиот ѕид со известување дека видеото ќе се конвертира и дека за неколку минути ќе биде видливо на вашиот ѕид.

По направената конверзија на серверот на НетМкд, видео содржината, во зависност од големината на фајлот, ќе биде поставена на вашиот ѕид  од 3 до 5 минути.

Feel the difference. Express Yourself on NetMkd!
Let’s Stay Connected!

 

 

 

About the author: Support Team NetMkd .mk
Денот е поубав кога сме заедно на НетМкд !

Reactions & comments

Feel the difference. Let’s Stay Connected!

Comments

No comments yet